Silly season: ‘Kubica overweegt ontwikkelingsrol bij Ferrari’

(c) Williams Martini Racing

Robert Kubica hoopt nog steeds op een Formule 1-comeback bij Williams, maar heeft zijn vizier niet uitsluitend op het team uit Grove gericht. De 33-jarige Pool zou volgens Motorsport.com in beeld zijn bij Ferrari om aan de slag te gaan als ontwikkelingscoureur.

Het tweede stoeltje bij Williams, waar George Russell onlangs werd bevestigd, is zeer begeerd. Naast Kubica zouden ook Sergey Sirotkin en Esteban Ocon interesse hebben om volgend seizoen bij Williams te rijden. Vorige week kwam daar zelfs de naam van Nyck de Vries bij.

Kubica gaf afgelopen weekend in Mexico aan niet eindeloos op een besluit van Williams te willen wachten. Dit seizoen maakte de renstal de coureurs pas twee maanden voor aanvang van het seizoen bekend.

Een deal tussen Ferrari en Kubica zou opmerkelijk zijn. De enkelvoudig Grand Prix-winnaar, die door een rally-crash in 2011 zijn autosport-loopbaan voorlopig ten einde zag komen, had een contract om in 2012 bij Ferrari als race-coureur te rijden.

Ferrari zit verlegen om ontwikkelingscoureurs omdat Antonio Giovinazzi (Sauber) en Daniil Kvyat (Toro Rosso) vertrekken.