Renault verstevigt ‘best of the rest’ positie in kampioenschap

(c) Renault Sport

Na de uitstekende zesde positie van Nico Hülkenberg tijdens de Mexicaanse Grand Prix, heeft het team van Renault de grip op de vierde positie in het constructeurskampioenschap verstevigd. Doordat concurrent Haas geen punten wist te scoren, is de voorsprong op hen opgelopen tot dertig punten. Het puntenaantal had gisteren voor Renault nog hoger kunnen zijn, ware het niet dat Carlos Sainz uitviel.

“We hebben nu twee weekenden op rij veel punten gescoord,” aldus Hülkenberg. “Voor mij was het een rustige en solide race, zelfs een beetje eenzaam omdat wij maar één pitstop maakten. We moesten hierdoor goed de wagen en de banden managen tijdens de race. Het team heeft het hele weekend goed werk verricht.”

Minder goed verliep het voor teamgenoot Sainz. “We voerden comfortabel het middenveld aan en waren op weg om wat goede punten te scoren. En toen ineens, zonder waarschuwing, stopte de wagen ermee. Het is heel frustrerend, zeker wanneer je zo’n goede start maakt, maar dat hoort bij racen. We gaan onderzoeken wat er mis ging en gaan weer door. We zullen blijven vechten en mikken op punten tijdens de laatste twee races zodat we de vierde plek in het constructeurskampioenschap veilig kunnen stellen,” aldus de Spanjaard.