Vettel teleurgesteld, maar sportief en diplomatiek

(c) Scuderia Ferrari

Ondanks een tweede plaats tijdens de Grand Prix van Mexico is Sebastian Vettel er niet in geslaagd om voor de vijfde keer wereldkampioen Formule 1 te worden. De Duitser – die tussen 2010 en 2013 met Red Bull vier keer de titel pakte – had tot en met de zomerstop de beste papieren om op gelijke hoogte te komen met vijfvoudig wereldkampioen Juan Manuel Fangio.

Na de zomer ging er bij Ferrari echter van alles fout, waardoor uiteindelijk de titel uit Vettel’s handen glipte en naar Lewis Hamilton ging. De tweede plaats tijdens de Grand Prix van Mexico bracht daar geen verandering in.

Vettel toonde zich vlak na de race en voor de podiumceremonie in een kort interview met David Coulthard duidelijk teleurgesteld over het mislopen van de titel: “Het was geen gemakkelijke dag, maar mijn welgemeende felicitaties gaan uit naar Lewis [Hamilton] en zijn team. Ze hebben dit jaar geweldig werk verricht, dat moeten we accepteren. Natuurlijk hadden we graag wat langer meegedaan in de strijd om de titel, maar helaas was dat niet het geval.”

Op de vraag van Coulthard waar het dit seizoen dan precies was misgelopen bij Ferrari, hield Vettel zich diplomatiek op de vlakte: “Ik denk niet dat ik nu antwoord moet geven op die vraag”, om vervolgens het interview af te breken en sportief naar Hamilton toe te lopen en hem te feliciteren.