Max Verstappen: ‘Ik heb niet goed geslapen’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zijn vijfde overwinning uit zijn Formule 1-carrière behaald. Net als vorig jaar domineerde hij tijdens de Mexicaanse Grand Prix.

Gisteren baalde Verstappen nog stevig van het missen van de poleposition. Zelfs zijn nachtrust had er onder te lijden. “Ik heb afgelopen nacht niet goed geslapen en was nog erg boos. Ik wilde vandaag gewoon winnen. De start was doorslaggevend”, laat de Red Bull-coureur na de race weten.

Verstappen was vandaag wel te spreken over zijn bolide. “De auto was goed en we hadden de juiste banden tot onze beschikking. Jammer dat Daniel uitviel. We hadden met twee auto’s op het podium kunnen staan.”

Na het uitvallen van Ricciardo vroeg Verstappen over de boordradio of het team het vermogen van zijn motor terug kon schroeven. “Ik wilde er zeker van zijn dat mij niet hetzelfde zou overkomen. Gelukkig bleef ik heel tot de finish”, sluit Verstappen af.