Horner: ‘Verstappen straalde sinds ochtend uit dat hij zou winnen’

(c) Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner is lovend over Max Verstappen, die in Mexico zijn vijfde Grand Prix-zege boekte. De Nederlander pakte bij de start ten koste van teamgenoot Daniel Ricciardo de leiding en gaf die niet meer uit handen.

“Hij heeft een waanzinnige race gereden”, stelt Horner tegenover Sky Sports. “Vanaf het moment dat hij vanmorgen op het circuit was, had hij een bepaalde vastberadenheid in zijn ogen waarmee hij uitstraalde dat hij deze race zou gaan winnen. Hij verkeert in een geweldige vorm.”

Verstappen profiteerde volgens Horner van wielspin bij Ricciardo tijdens de start. “Daarna pakte Max de binnenkant, waardoor hij de leiding veroverde en Hamilton nog voor de eerste bocht kon inhalen. Vervolgens was hij ongenaakbaar. Deze race geeft aan dat we een geweldig chassis hebben en twee heel goede coureurs.”