Verstappen kan in Mexico de jongste coureur op pole worden

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen kan vandaag in Mexico de jongste coureur ooit op pole worden. Het record is momenteel nog in handen van Sebastian Vettel die in 2008 op een leeftijd van 21 jaar en 72 dagen in de recordboeken kwam te staan. Max Verstappen is vandaag op de kop af 21 jaar en 27 dagen.

De Nederlander is naar eigen zeggen niet bezig met dit record. In Amerika liet de Red-Bull coureur zich nog ontvallen er “niet minder door (te) slapen als ik het record niet verbreek.” Toch zal de mogelijkheid om dit record in Mexico te halen ergens in het achterhoofd meespelen gezien de veelbelovende prestaties van de coureur met startnummer 33 in beide vrije trainingen.

De Nederlander zette zowel in de eerste als in de tweede vrije training namelijk de snelste tijd op de klokken. Ten opzichte van zijn teamgenoot Daniel Ricciardo had de Red Bull-coureur een marge van 0,483 seconde in de eerste vrije training en 0,153 seconde in de tweede sessie. De derde vrije training, die vanmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd begint, zal een goede indicatie geven of deze marge nog intact is.

Vorig jaar kwam Verstappen op het Autódromo Hermanos Rodríguez 0,086 seconde te kort om toen al de jongste polesitter aller tijden te worden. Vettel reed zich toen met een 1:16,488 naar de kop van de startgrid. In de race zou de jongste debutant en racewinnaar ooit de Duitser vervolgens bij de start direct buitenom passeren om uiteindelijk de Mexicaanse Grand Prix te winnen.

Mocht Verstappen er onverhoopt niet in slagen vandaag de pole te pakken dan heeft hij feitelijk nog twee kansen, te weten de kwalificatie van Brazilië en die van Abu Dhabi, voordat hij het record definitief uit zijn hoofd kan zetten.

De kwalificatie is vanavond om 20.00 uur en met commentaar van Olav Mol live te volgen via Grand Prix Radio.