Ricciardo apetrots: ‘Ik wist dat deze snelle ronde erin zat’

c) Red Bull Content Pool

Hoewel alles erop wees dat Max Verstappen de pole zou pakken in Mexico, was het zijn teamgenoot die hem aftroefde. Daniel Ricciardo wist zich net als eerder dit jaar in Monaco naar de snelste tijd te rijden in de kwalificatie. De Australiër was dan ook enorm blij met het enigszins verrassende resultaat.

“Ik wist dat deze snelle ronde erin zat. We reden in de vrije trainingen niet de perfecte ronde. Het is, zoals altijd, belangrijk dat je in elke sector snel bent om een snelle rondetijd te noteren. Ik wist dat de snelheid in de wagen zat, dat heeft Max het hele weekend al duidelijk laten zien. Aan het einde wist ik zo’n goede ronde te rijden, maar ik was nog niet overtuigd of deze wel perfect was. Maar toen ik hoorde dat ik pole had…ik moet nog steeds een beetje bijkomen, ik ben nog helemaal hyper,” aldus Ricciardo die de zestigste pole van Red Bull Racing in de Formule 1 behaalde.

Ricciardo heeft twee maal eerder naar pole gereden en deze waren beide in Monaco. Dat hij het nu op een ander circuit heeft gepresteerd maakt het speciaal voor hem: “Ik heb dit alleen eerder op Monaco behaald, en om het dan hier te doen…ik geloof dat het heel close was met Max. Het is lang geleden dat Red Bull een één-twee heeft behaald, dus dat is best wel cool.” Dat laatste klopt inderdaad, want dit is de eerste maal in het turbo hybride-tijdperk dat Red Bull Racing dit voor elkaar weet te boksen. De laatste keer dat ze de volledige eerste startrij wisten te bemachtigen stamt namelijk alweer uit 2013 tijdens de Grand Prix van Amerika.