Max Verstappen baalt na kwalificatie

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen leek tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico op weg naar zijn eerste poleposition, maar uiteindelijk was de tweede plaats zijn deel. De Nederlander moest tijdens de spannende sessie zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden.

Verstappen liet na de training duidelijk blijken dat hij niet tevreden was met hoe zijn kwalificatie verliep en omschreef zijn tweede plaats als ‘mooi klote’. “Het hele weekend werk je ergens naar toe en probeer je alles goed voor elkaar te krijgen. We hadden dezelfde problemen als in de tweede vrije training. Je hoopt dat het voor de kwalificatie opgelost is”, laat hij na afloop aan Jack Plooij weten.

Ondanks de problemen mag Verstappen morgen van de eerste startrij vertrekken. “Het verbaasde me dat we in Q3 nog bovenaan stonden. P2 is niet verkeerd om te starten, maar je wil voor poleposition vechten als je de hele tijd de snelste bent. Dat is dan enorm balen”

De race start morgen om 20.10 uur Nederlandse tijd en is live te volgen via Grand Prix Radio met commentaar van Olav Mol.