Agressieve aanpak Vettel mislukte in de Mexicaanse kwalificatie

(c) Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel start de Grand Prix van Mexico vanaf de vierde positie. Ondanks dat de Duitser nog maar een zeer kleine kans op de wereldtitel heeft, probeerde hij toch alles uit de kwalificatie te halen om vanaf de eerste startrij te vertrekken. Helaas voor hem pakte dit anders uit dan hij had gehoopt.

“Ik was heel blij met m’n ronde. Ik wist dat het lastig zou worden om de Red Bull’s aan te vallen, dus ik moest iets anders proberen maar dat werkte niet. Ik denk niet dat ik veel sneller had gekund. Het was natuurlijk jammer om wat terug te vallen. Ik probeerde iets agressiever te zijn in bocht drie en verloor de achterkant van de wagen, maar dat kostte niet heel veel tijd. Maar in het hogesnelheidsgedeelte verloren we met name in de laatste sector best veel tijd. We probeerden wat extra’s te vinden, maar verloren weer de achterkant. Uiteindelijk was het allemaal niet zo dramatisch, de ronde was een tiende langzamer dan de ronde daarvoor, maar niet genoeg dus om te verbeteren,” aldus de viervoudig kampioen.

Vettel had wel een verklaring waarom Red Bull Racing zo snel was: “Ik denk dat het aan de aerodynamica ligt. We zijn best snel op het rechte stuk, maar dat komt voornamelijk doordat we minder downforce hebben dan de anderen. Hierdoor zijn we sneller op de rechte stukken, maar langzamer in de bochten. Dit is waarschijnlijk niet het circuit waar efficiëntie heel erg meetelt, dus heb je alle downforce nodig die je kunt krijgen. Het was wel te verwachten dat Red Bull hier snel zou zijn, ook door de turbo die Renault gebruikt. Zij verliezen minder vermogen op deze hoogte.”