Max Verstappen: ‘We hebben kans op de overwinning’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen denkt een goede kans te maken op de overwinning in Mexico. Dit vertelde de Nederlander op de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Mexico.

“Mexico is onze beste kans om dit jaar nog een race te winnen. We proberen de auto zo goed mogelijk af te stellen en dan zien we wel waar we staan. Ik denk dat we kansloos zijn voor de poleposition, maar in de race zouden we zeker een kans moeten hebben. Ik verwacht dat we beter voor de dag komen dan in Austin”, laat de Red Bull-coureur weten.

Het circuit Autodromo Hermanos Rodríguez ligt op ruim 2,2 kilometer hoogte, waardoor de motoren niet maximaal presteren. “Ik verwacht dat de motorprestatie dichter bij elkaar zullen liggen, omdat de lucht ijler is. Qua downforce verlies je ook veel, dus dan wordt de mechanische grip belangrijker. Ik denk dat de mechanische grip bij ons erg goed is, daarom verwacht ik dat we hier competitiever zullen zijn dan gewoonlijk, ondanks het lange rechte stuk.”