Daniel Ricciardo: ‘Bewijzen dat Renault juiste keuze is’

(c) Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo moet nog drie races rijden voor Red Bull Racing voordat zijn avontuur bij Renault kan beginnen. De Australiër kijkt uit naar de nieuwe uitdaging.

Ricciardo is ervan overtuigd dat de overstap naar Renault de juiste keuze is. “Ik wil tegenover mezelf en andere mensen bewijzen dat het de juiste keuze is. Ik wil groeien met Renault en het team het gevoel geven dat ik de investering waard ben”, laat hij aan het Spaanse AS weten.

Op korte termijn verwacht de Australiër geen grote successen, maar uiteindelijk wil hij wel kunnen strijden om de wereldtitel. “Ik rij al vier jaar goed genoeg om wereldkampioen te worden. Nu ik aan een nieuw avontuur bij Renault begin, denk ik dat het in 2021 realistisch is om aan de wereldtitel te denken.”