Toto Wolff waarschuwt: ‘titelstrijd nog niet voorbij’

(c) Mercedes AMG F1

Lewis Hamilton had afgelopen weekend in Auston graag zijn vijfde wereldtitel veroverd, maar een 21-jarige Nederlander en een 39-jarige Fin zaten de Engelsman danig in de weg. Hamilton werd derde, rivaal Sebastian Vettel vierde.

En dus wordt de strijd om het kampioenschap komend weekend in Mexico Stad vervolgd. Met een voorsprong van 70 punten op Vettel, moet Hamilton in de komende drie races vijf punten scoren om zich voor de vijfde keer tot Formule 1-kampioen te laten kronen. Een zevende plaats of hoger dus, komend weekend in Mexico, is alles dat de Mercedes-coureur nodig heeft.

Een eitje, zou je denken, maar Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt daar iets anders over: “De United States Grand Prix bevestigde wat we voor die race al hadden gezegd: de titelstrijd is nog lang niet voorbij. Weliswaar heeft Lewis zijn voorsprong op Sebastian Vettel uitgebouwd, maar we kunnen niet tevreden zijn met het resultaat in Texas. We moeten er van leren en sterker terugkomen.”

Ook de strijd om de constructeurstitel is nog niet voorbij. Mercedes leidt dat kampioenschap weliswaar met 66 punten op Ferrari, maar ‘Mexico’ is de Zilverpijlen niet altijd gunstig gezind, aldus Wolff: “Het Autódromo Hermanos Rodríguez is veeleisend door de hoogte waarop het circuit ligt. Voor ons is het een minder circuit, ik verwacht dan ook een felle strijd met Ferrari en Red Bull.”