Niki Lauda mag ziekenhuis na drie maanden verlaten

Niki Lauda met Lewis Hamilton (c) Mercedes AMG F1

Niki Lauda is ontslagen uit het ziekenhuis. De drievoudig wereldkampioen en Mercedes-adviseur werd drie maanden geleden opgenomen met longklachten. Er volgde een longtransplantatie waarvan hij nu voldoende is hersteld. Hij verlaat vandaag of morgen het ziekenhuis.

De klachten zijn het gevolg van een zware ongeluk op de Nürburgring in 1976. De Oostenrijker crashte met zijn Ferrari 312T2 die onmiddellijk in brand vloog. Naast brandwonden, liep Lauda door het inademen van giftige dampen beschadigingen op aan zijn longen en nieren. Hij lag een paar weken op de intensive care, maar keerde hetzelfde seizoen nog terug op de baan. Sinds het ongeluk heeft de 69-jarige Lauda last van zijn longen. Ook onderging hij al twee niertransplantaties.

Lauda zal niet direct terugkeren in de paddock. Hij zal de komende maanden hard aan de slag moeten om te revalideren.