Max Verstappen: ‘Mexico ligt de auto iets beter’

(c) Red Bull Content Pool

Na de galavoorstelling in Austin met een tweede plaats als beloning staat voor Max Verstappen komende zondag de Grand Prix van Mexico op het programma, de race die hij afgelopen seizoen wist te winnen.

“Ik kijk ernaar uit om terug te keren naar Mexico, want het circuit ligt onze auto iets beter dan de andere circuits”, begint Verstappen zijn vooruitblik op de website van Red Bull Racing. “Vorig jaar wist ik te winnen en dat voelde geweldig.”

Met overmacht naar zege

Verstappen vertrok afgelopen seizoen op het Mexicaanse Autódromo Hermanos Rodríguez vanaf de tweede plaats en passeerde na de start meteen Sebastian Vettel, waarna de coureur van Red Bull Racing met overmacht naar de overwinning reed.

Verstappen was met name onder in druk van de sfeer op het circuit: “De atmosfeer in de stadionsectie is altijd goed, maar vorig jaar op het podium was het van een ander niveau. Zodra de race is gefinisht is er een groot feest. Ik hoop dit jaar weer op het podium te staan.”

Al acht podiumplaatsen

De tweede plaats tijdens de Amerikaanse Grand Prix was de achtste podiumplaats van Verstappen dit seizoen. Slechts één keer stond hij op de hoogste trede, dat was na de Grand Prix van Oostenrijk.