Fernando Alonso uit stevige kritiek op Lance Stroll

(c) McLaren

Fernando Alonso is boos. Dit keer is de Spanjaard niet te spreken over Lance Stroll. De Canadees tikte zondag in Austin de McLaren-coureur al in de vierde bocht van de baan. Dat betekende voor Alonso meteen einde race.

“Het is onmogelijk om tegen deze jonge coureurs te racen”, somberde Alonso. “Het is teleurstellend. Ik ben negen dagen in de Verenigde Staten, bereid mij voor op een race en kom dan niet verder dan zeshonderd meter omdat ik van de baan wordt gekegeld. In de middenmoot doen ze weer aan bowlen.”

Stroll en Alonso

Stroll, die ook al in Japan met Alonso in de clinch lag, werd voor de botsing bestraft met een drive through-penalty. Bovendien kreeg de Williams-coureur twee strafpunten op zijn racelicentie. Dat bracht de Spanjaard echter niet tot bedaren.

“Het is een kwestie van mentaliteit en een kwestie voor de FIA. Waarom staan ze dit soort rijgedrag toe? Ik race ook in een andere klasse waarin amateurs rijden, maar daar gebeuren dit soort dingen niet. Er lijken in de Formule 1 meer amateurs te rijden dan in elke andere klasse. Misschien hebben we bumpers nodig zoals bij karts. Dan kunnen we tegen elkaar botsen.”

Pech

Na het terugkijken van de beelden nam Alonso zijn harde woorden terug. Op Twitter schreef de Spanjaard dat een touché louter pech was, omdat er teveel auto’s tezamen door de bocht wilden.