Ricciardo extreem gefrustreerd na nieuwe uitvalbeurt

(c) Red Bull Content Pool

De Red Bull-periode van Daniel Ricciardo lijkt als een nachtkaars uit te gaan. De Australiër viel zondag in Austin voor de zevende keer dit seizoen uit.

“Ik heb op dit moment totaal geen geluk”, zegt Ricciardo tegenover pitreporter Jack Plooij. “Het is extreem frustrerend om al zo vroeg in de race uit te vallen.”

Ricciardo had zicht op het podium toen zijn Renault-motor, niet voor de eerste keer dit seizoen, de geest gaf. “Opeens viel alles uit. Ik kon niet eens meer met het team communiceren. Dat de race zich zo uitpakte maakt het voor mij extra pijnlijk, want ik had echt mee kunnen doen om de prijzen.”

“Ik ben dit seizoen al een aantal keer uitgevallen door een probleem waar ik niks aan kon doen. Het jammere hieraan is dat ik nog maar een paar races voor Red Bull kan rijden. Het zou geweldig zijn om nog minstens één keer voor Red Bull op het podium te staan om nog één keer dat gevoel te beleven. Maar helaas zal dat lastig worden, want de tijd begint te dringen. Dat is moeilijk om te verteren”, aldus Ricciardo, die voor het laatst in Monaco op het podium stond.

Red Bull liet na afloop weten dat het motorprobleem aan de auto van Ricciardo niet ernstig was. Komend weekend in Mexico hoeft hij dan ook niet bang te zijn voor een motorwissel en gridstraf.