Definitief: Verstappen wisselt versnellingsbak en krijgt straf

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal de United States Grand Prix in Austin definitief niet als dertiende, maar als achttiende starten. De Nederlander krijgt een nieuwe versnellingsbak gestoken, wat hem een gridstraf van vijf plaatsen oplevert. Red Bull Racing heeft de wissel inmiddels bevestigd.

Verstappen kwalificeerde zich gisteren op P15, maar door gridstraffen voor Brendon Hartley en Pierre Gasly, schoof de Nederlander op naar startplaats dertien. Door de nieuwe versnellingsbak valt Verstappen echter weer vijf plaatsen terug op de grid, naar P18.

Red Bull hoopt met de bakwissel de RB14 van Verstappen helemaal klaar te hebben voor de volgende race, de Grand Prix van Mexico. Het team verwacht dat de Nederlander en Ricciardo in Mexico Stad om de overwinning kunnen strijden.