Max Verstappen: ‘Dit is een beetje onverwacht’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft een geweldige inhaalrace gereden tijdens de Grand Prix van Amerika. De Nederlander startte als achttiende en finishte knap als tweede. “Dit is een beetje onverwacht”, laat hij direct na de race weten.

Verstappen had een goede start en wist in de eerste ronde uit de problemen te blijven. Binnen tien ronden lag de Red Bull-coureur al op de vierde plaats. “Ik had een goede start en al snel lag ik op P4. De snelheid was goed. De undercut bij Valtteri Bottas pakte daarna goed uit.”

In de slotfase werden de verschillen tussen de koplopers steeds kleiner. “Ik kon de druk op Raikkonen houden, maar helaas hielden mijn banden het net niet tot het eind. Ik heb hard gepusht. Mijn schoen is zelfs kapot gegaan.”

Na een mooi gevecht wist Verstappen in de slotfase Lewis Hamilton achter zich te houden en pakte de tweede plaats. “Ik had problemen met de achterbanden en verremde me in bocht 12. Het was een mooi gevecht. Gelukkig reed Lewis ook op de limiet.”