Lewis Hamilton moet titelfeest uitstellen

(c) Mercedes AMG

Het is Lewis Hamilton niet gelukt om tijdens de Grand Prix van Amerika de titelstrijd te beslissen. De Brit moest genoegen nemen met de derde plaats en zag concurrent Sebastian Vettel als vierde eindigen, waardoor de Ferrari-coureur nog steeds een kleine kans heeft op de titel.

Ondanks dat Hamilton de wereldtitel nog niet wist veilig te stellen, keek hij redelijk tevreden terug op de race. “Ik moet allereerst Kimi feliciteren met zijn overwinning en Max reed ook een geweldige wedstrijd. Ik ben blij dat we in de top drie zijn gefinisht. Hier moeten we het mee doen. Het was wel geweldig dat we zo konden racen.”

Hamilton dook al vroeg in de race de pitstraat in voor nieuwe banden. Mercedes wilde namelijk profiteren de virual safetycar. Uiteindelijk pakte de gok niet goed uit. “Ik weet niet hoe het qua strategie zat, maar het gat was na de tweede stop te groot om nog voor de overwinning te gaan. We moeten de volgende race nog harder pushen.”