Horner stelt dat Verstappen ‘het onmogelijke’ heeft gepresteerd

(c) Red Bull Racing

Christian Horner komt na afloop van de Amerikaanse Grand Prix woorden te kort om de tweede plaats van Max Verstappen te duiden. De Nederlander knokte zich in Austin van de achttiende naar de tweede plaats.

“Dit is typisch Max”, zegt de Red Bull-teambaas tegen Sky Sports. “Hij weigert om op te geven en heeft vandaag iets ongelooflijks gepresteerd. Al onze bandenmodellen zeiden dat dit niet mogelijk was, maar hij heeft het toch geflikt. Het was een fantastische race.”

Horner genoot van begin tot eind van de wedstrijd van zijn pupil. “Na de eerste ronde lag hij al negende. Aan het einde van de race deed hij mee om de leiding en streed hij tegen Lewis, die bovendien veel betere banden had dan hij. Het was een schitterend en eerlijk gevecht tussen twee echte racers. Dit is wat de fans willen zien.”

De inhaalrace van Verstappen is niet uniek, maar werd in de afgelopen dertien jaar niet vertoond. Hij is de eerste coureur sinds Juan Pablo Montoya in 2005 (GP Duitsland), die in de top twee eindigt nadat hij als achttiende of hoger is gestart.