Daniel Ricciardo mag in Abu Dhabi niet voor Renault testen

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull Racing weigert Daniel Riccardo aan Renault uit te lenen tijdens de Pirelli-bandentest die vlak na de laatste race van het seizoen op het Yas Marina Circuit wordt gehouden.

De Franse stal neemt de Australiër volgend seizoen over van Red Bull en had aan dat team gevraagd of Ricciardo in Abu Dhabi alvast aan de Franse bolide kan wennen. Red Bull weigert daaraan mee te werken, zo laat teambaas Christian Horner aan motorsport.com weten: “Op het moment dat de test plaatsvindt, staat hij nog bij ons onder contract. Tot de einddatum van zijn verbintenis met ons heeft hij nog verplichtingen. Het is heel duidelijk dat hij niet beschikbaar is, het is dus heel simpel.”

Aangezien Ricciardo tijdens de test ook niet voor Red Bull in actie zal komen, kan de Honey Badger dit jaar vroeg op vakantie.