Verstappen vindt Red Bull in de regen nog niet goed genoeg

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen eindigde vrijdag tijdens beide vrije trainingen in Austin als derde, maar is nog niet tevreden over zijn auto. Zowel de eerste als de tweede sessie werd in kletsnatte omstandigheden afgewerkt.

“De auto is hier beter in de regen dan in Hongarije, maar het is nog niet zoals het zou moeten zijn”, zegt Verstappen in gesprek met Olav Mol. “We hebben vandaag wat dingen geprobeerd, die we eigenlijk in droge omstandigheden hadden moeten testen. Waarschijnlijk daardoor zag de snelheid er niet goed uit. Wat dat betreft is er nog wat werk aan de winkel.”

De Nederlander verwachtte een lastig weekend op het Circuit of the America. “Al met al is Austin vanwege de vele rechte stukken geen ideaal circuit voor ons. Aan de andere kant heb ik in Japan ook een goed resultaat behaald, terwijl dat ook niet ons beste circuit was. Bovendien zou door de gridstraf van Vettel de tweede startrij mogelijk moeten zijn.”

Verstappen besluit: “Verder kan ik er weinig over vertellen. Het is door de omstandigheden lastig te zeggen waar we nu precies staan.”

De derde vrije training gaat zaterdag om 20.00 uur (Nederlandse tijd) van start. De kwalificatie volgt om 23.00 uur.