Verstappen, Alonso en Raikkonen uiten forse kritiek op Pirelli

(c) Red Bull Content Pool

Als het aan Max Verstappen, Fernando Alonso en Kimi Raikkonen had gelegen dan hadden zij vrijdag tijdens de trainingen veel vaker gereden dan nu het geval was. Vanwege de regen bleven de teams in Austin het grootste gedeelte van de tweede sessie in de pits staan. Volgens de coureurs wilden zij wel rijden, maar was dat vanwege een tekort aan regenbanden niet mogelijk.

“Over de hele dag gezien kunnen we slechts één set intermediates en één set fullwets gebruiken”, stelt Verstappen tegenover verschillende media.

“In de tweede training zijn die banden al bijna helemaal versleten. We durfden het niet aan om een andere set te gebruiken, want misschien hebben we die nodig tijdens de kwalificatie. Op deze manier zijn de trainingen in de regen waardeloos. Als we meer banden tot onze beschikking hadden, dan zouden we meer kunnen rijden.”

Volgens Raikkonen heeft hij met zeven rondes in de tweede sessie, het maximaal aantal rondes gereden. “We hebben één set kunnen gebruiken zonder dat we onszelf in de voet zouden schieten. Meer rondes waren op deze banden niet mogelijk.”

Alonso denkt dat het voor Pirelli heel eenvoudig is om twintig of veertig extra sets regenbanden mee te nemen. “Maar misschien zien ze ons liever met bootjes spelen. Het is op deze manier erg saai voor ons, maar vooral ook voor het publiek. Helaas is dit een normale vrijdag als het regent.”