Geen volledig Indycar-seizoen in 2019 voor Fernando Alonso

(c) Formula 1

Fernando Alonso heeft naar eigen zeggen nooit overwogen om in 2019 een volledig Indycar-seizoen af te werken. Wel zou de 37-jarige Spanjaard, die bezig is aan zijn laatste jaar in de Formule 1, oren hebben om de Indy 500 te rijden.

Dat zegt Alonso in gesprek met Motorsport Week. Dit weekend maakte McLaren bekend niet langer te werken aan het plan om volgend seizoen met een Indycar-team op de grid te staan.

Alonso werd veelvuldig gelinkt aan dat nieuw te vormen team, maar volgens hem heeft hij nooit overwogen om een volledig jaar in de Indycar mee te draaien. “In de toekomst misschien wel, maar in 2019 zeker niet”, aldus Alonso, die in september nog wel een Indycar-test afwerkte.

“Die test was puur voor mezelf om te weten hoe de auto’s aanvoelen. Er zat verder geen gedachte achter. Ik heb ook geen verborgen agenda ofzo.”

Alonso mogelijk wil in actie tijdens Indy 500

Alonso deed in 2017 mee aan de Indy 500. Die ervaring beviel hem goed. “Maar het zou niet verstandig zijn om volgend jaar alle zeventien races te rijden. Ik zou de circuits, de auto en de hele sport in een mum van tijd moeten verkennen. Dat zou een toewijding van me eisen die ik nooit van plan was te geven.”

Wat de Indy 500 betreft overweegt Alonso nog wel om volgend jaar mee te doen. “We zijn de opties wat die race betreft aan het evalueren, maar we hebben nog geen beslissing genomen.”

Dat de tweevoudig wereldkampioen volgend jaar geen Indycar-seizoen afwerkt wil niet zeggen dat hij nergens anders gaat racen. “Ik heb mijn plan voor volgend seizoen al een aantal maanden helemaal uitgestippeld, maar er moeten nog wat lossen eindjes aan elkaar worden geknoopt. Het gaat om meerdere raceklassen waar ik aan mee zou willen doen. Als alles rond is, dan horen jullie het wel.”