Hamilton opnieuw dominant in kletsnatte tweede training Austin

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton heeft, net als de eerste training, de tweede sessie in Austin gedomineerd. De aanstaand kampioen was in een sessie, die lang onderbroken was vanwege de regen, een seconde sneller dan de rest. Max Verstappen eindigde als derde, Pierre Gasly werd knap tweede.

De regen legde een groot gedeelte van de tweede training plat. De baan was halverwege de sessie dusdanig nat dat geen enkele coureur het aandurfde om het asfalt op te gaan.

Met nog veertig minuten te gaan verschenen de eerste coureurs op het circuit. De tijden kukelden met de minuut omlaag. Uiteindelijk was het Hamilton die slechts drie rondes nodig had om opnieuw te domineren. Gasly, die tien rondes reed, gaf een seconde toe op de Brit. De Toro Rosso-coureur was op zijn beurt een paar honderdsten sneller dan zijn toekomstig teamgenoot Verstappen, die derde werd.

Zo makkelijk als de rondetijden bij Hamilton kwamen, zo moeizaam ging het bij de Ferrari’s. Sebastian Vettel reed liefst acht rondes, maar kwam niet verder dan de tiende tijd en gaf ruim vijf (!) seconden toe op Hamilton. Kimi Raikkonen deed het op P9 iets beter, maar had met 4,7 seconden ook nog een flinke achterstand op de lijstaanvoerder.

(c) @F1

De eerste sessie werd eveneens gedomineerd door Hamilton. Verstappen eindigde toen als derde.

De derde vrije training gaat zaterdag om 20.00 uur (Nederlandse tijd) van start. De kwalificatie volgt om 23.00 uur.