Formule 1 definitief niet naar Rotterdam

(c) Scuderia Toro Rosso

De kans dat de stad Rotterdam het toneel zal vormen voor een Formule 1 stratenrace is definitief verkeken. Burgemeester en wethouders hebben besloten dat er geen haalbaarheidsonderzoek zal komen naar aanleiding van de plannen van ondernemer Robert Heilbron, die de Formule 1 naar de Maasstad wilde halen.

Het besluit komt niet als een verrassing omdat een eerder initiatief van Herman Vaanholt, die eerder met Heilbron City Racing organiseerde, door het vorige college ook al niet werd ondersteund. Het stadsbestuur is van mening dat de Formule 1 niet past bij het imago van ‘groene stad’ dat Rotterdam wil uitdragen. Bovendien concludeert men dat er met Zandvoort en Assen al twee circuits in de race zijn om de Formule 1 naar Nederland te halen.

Heilbron is teleurgesteld maar begrijpt de beslissing van het stadsbestuur nu andere zaken als Feyenoord City aandacht vragen en de Coolsingel om de haverklap op de schop gaat. “Misschien komt er nog eens een demonstratie of rijden er oude wagens door de straten van Rotterdam, maar Formule 1? Nee, dat denk ik niet.”