Ricciardo: ‘Verstappen heeft niet meer lef in kwalificatie’

(c) Red Bull Racing

Daniel Ricciardo moet tijdens de kwalificatie zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. De Australiër staat inmiddels 14-3 achter in het kwalificatieduel met zijn teamgenoot. De Red Bull-coureur zoekt de oorzaak in de afstelling van de auto.

Ricciardo geeft toe dat Verstappen over een ronde meer snelheid uit de RB14 weet te halen. “Vorig jaar was ik niet heel tevreden over de kwalificatie. Aan het begin van dit seizoen konden we een aantal zaken verbeteren, maar ik heb nog niet alles uit de auto weten te halen. Of misschien is Max gewoon veel beter geworden”, laat hij aan Racefans.net weten.

De Australiër denkt niet dat zijn teamgenoot veel meer lef heeft tijdens de kwalificatie. “Om eerlijk te zijn, en niets ten nadele van Verstappen, denk ik niet dat hij meer durft in bepaalde bochten. Ik denk dat we te vaak de auto te laat begrijpen.”