Toto Wolff: ‘Teamorders mentale tik voor Valtteri Bottas’

(c) Mercedes AMG Petronas

Toto Wolff denkt dat Valtteri Bottas een mentaal klapje heeft opgelopen door de recente teamorders bij Mercedes. De Fin moest tijdens de Grand Prix van Rusland nadrukkelijk stalgenoot Lewis Hamilton voorbij laten gaan in diens jacht op een vijfde wereldtitel en was daar niet blij mee.

Eerder dit jaar had Wolff Bottas al ‘de ideale wingman’ genoemd, een opmerking die slecht viel bij de Fin die dit jaar nog geen race wist te winnen. Bottas zelf heeft zijn rol als tweede rijder inmiddels geaccepteerd, maar volgens Wolff vreet het wel aan de opvolger van Nico Rosberg: “We moeten bedenken dat coureurs slechts met één ding bezig zijn en dat is winnen en het kampioenschap. Als je dat wegneemt dan krijg je automatisch een mentaal tikje. Hij zegt dat dat niet zo is, maar ik denk dat het wel een rol speelt”, aldus Wolff.

De Oostenrijker prijst in een interview met Autosport de houding van Bottas: “Om je een voorbeeld te geven. We hadden de avond na Sotsji een discussie waarin hij zei: ‘ik begrijp helemaal waarom je doet wat je doet. Als ik in jouw schoenen zou staan, zou ik hetzelfde doen. Ik moet in het begin van het seizoen Lewis uit-kwalificeren en overwinningen boeken om mezelf in een betere positie te plaatsen. Dus, maak je geen zorgen om mij.'”