Fernando Alonso heeft geen trek in strijd om plek zeven

1920x1080-Fernando-Alonso-McLaren-GP-Spanje-2018

Het lijkt er op dat Fernando Alonso wel een beetje klaar is met de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen neemt na dit seizoen afscheid, maar een vertrek met opgeheven hoofd lijkt het niet te worden.

Vorige week was de Spanjaard nog optimistisch, maar een teleurstellende Grand Prix van Japan heeft zijn gemoed geen goed gedaan. Alonso eindigde op Suzuka op een veertiende plek, nadat hij tijdens de race een tijdstraf kreeg voor afsnijden van de chicane nadat hij van de baan was geduwd door Lance Stroll. Alonso liet na het toekennen van die straf over de boordradio zijn ongenoegen blijken: "Schaam je Formule 1, schaam je. We kunnen nu dus mensen van de baan duwen."

Na afloop droop de teleurstelling van Alonso’s gezicht en een interview met Autosport maakt het niet veel beter. Alonso staat nu tiende in het klassement met slechts drie punten achterstand op plaats zeven, waar nu Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen en Sergio Perez staan. Gevraagd hoe hij van plan is om die coureurs te passeren, is Alonso duidelijk: "Het betekent niets om zevende te worden in het kampioenschap. Er is geen enkele noodzaak om daar een plan voor te maken."

Wel wil Alonso helpen om McLaren zo hoog mogelijk in het constructeurskampioenschap te doen eindigen, maar dat gaat niet makkelijk worden. McLaren staat zesde, maar Racing Point Force India en Toro Rosso zitten op het vinkentouw en dat terwijl er bij McLaren niets lijkt te gebeuren: "De auto is dezelfde als vorig jaar. Elk weekend zien we nieuwe onderdelen bij de jongens in het middenveld, behalve bij ons. Vanaf Spanje hebben we niets."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden