Wereldtitel in 2017 kostte Mercedes rond 350 miljoen

Großer Preis der USA 2017, Sonntag – Steve Etherington

Door de overwinning afgelopen zondag in Japan kan Lewis Hamilton de wereldtitel bijna niet meer ontgaan. Mercedes blijkt ook dit seizoen weer over de beste bolide te beschikken. Maar succes heeft ook zijn prijs, en een flinke ook, zo heeft AutoBild berekend: rond de 350 miljoen euro.

Dat is het bedrag dat Mercedes in 2017 uitgaf om met Hamilton de wereldtitel binnen te slepen. Dat seizoen had de renstal, om wederom competitief voor de dag te komen, het budget met 51,8 miljoen verhoogd. Van de totale begroting nam moederbedrijf Daimler ‘slechts’ 68 miljoen euro voor haar rekening. De rest van het budget was afkomstig van sponsoren, uitkeringen uit de geldpot van de Formule 1 en andere inkomsten.

Grote verschillen

Deze begroting stond los van het budget van de motorafdeling. De totale bestedingsruimte van Mercedes lag in 2017 ruim boven de 400 miljoen euro. Een heel verschil met bijvoorbeeld Racing Point Force India, dat onlangs voor een bedrag van 101,7 miljoen euro van eigenaar wisselde.