Hamilton: ‘Media moeten meer respect tonen voor Vettel’

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton neemt het op voor Sebastian Vettel. De Duitser kreeg na de Grand Prix van Japan veel kritiek vanwege een mislukte inhaalactie op Max Verstappen.

“De media zouden meer respect voor Sebastian moeten tonen”, aldus Hamilton via Instagram. “Jullie kunnen je niet voorstellen hoe moeilijk het is om te doen wat we doen. Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor iedere atleet die presteert op topniveau. We zijn allemaal mensen en maken allemaal fouten. Hoe we daar mee omgaan is hetgeen dat echt telt.”

Vettel ligt na zijn wisselvallige seizoen al het hele jaar onder vuur. Zo ging de Duitser onder meer in Frankrijk, Duitsland en Italië in de fout. Mede daardoor kan Hamilton tijdens de komende race in Austin de titel veiligstellen.