Vettel vindt dat Verstappen hem meer ruimte moest laten

Sebastian Vettel zag zijn titelkansen in de openingsfase van de Grand Prix van Japan in rook opgaan. De Duitser kwam in contact met Max Verstappen, spinde en moest achteraan aansluiten. Vettel stelt na afloop van de Grand Prix dat Verstappen hem meer ruimte had moeten geven.

“Laat ik voorop stellen dat ik geen fan ben van penalty’s”, antwoordt Sebastian Vettel in gesprek met Jack Plooij op de vraag, of hij vindt dat Verstappen een tijdstraf had moeten krijgen voor zijn incident met de Duitser.

“Hij helpt zichzelf er niet mee, laat ik het zo zeggen. Het is zwaar te verteren voor mij. Voorafgaand aan die inhaalpoging had ik mijn batterij gespaard. Ik had meer snelheid, maar hij verdedigde heel hard. Ik vind dat hij me meer ruimte had moeten laten. Natuurlijk, nu lijk ik de idioot, want ik spin. Dat is niet eerlijk.”

Het volledige interview met Sebastian Vettel is te horen op Grand Prix Radio.