Red Bull-baas Horner verdedigt Verstappen na clash met Vettel

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat Max Verstappen niets verkeerd heeft gedaan tijdens zijn gevecht op Suzuka met Sebastien Vettel. De Duitser kwam met de Nederlander in contact en spinde. Verstappen kon zijn weg vervolgen en behield de derde plaats.

Vettel liet na afloop weten dat hij vond dat Verstappen hem meer ruimte had moeten laten. Horner is het daar niet mee eens.

“Het was een race-incident”, stelt hij na afloop tegenover Sky Sports. “Iedereen weet dat Max nooit een centimeter cadeau geeft. Die inhaalpoging was een wanhoopsdaad. Niet handig, want daarmee is zijn kampioenschap definitief voorbij.”

Verstappen kwam in de slotfase van de race nog dicht bij Valtteri Bottas in de buurt, maar de Red Bull-coureur kon de Fin niet meer aanvallen. “Het scheelde niet veel”, vervolgt Horner. “Valtteri was zijn banden aan het opvreten. Als de race een aantal rondes langer had geduurd dan had Max een goede kans gehad, maar Suzuka blijft een moeilijk circuit om in te halen.”

Vettel kwam uiteindelijk als zesde over de finish in Japan. Zijn achterstand op Lewis Hamilton liep op tot 67 punten.