Max Verstappen: ‘Tijdstraf is belachelijk’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft opnieuw het podium gehaald tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander had het in de openingsfase aan de stok met beide Ferrari-coureurs en kwam daar niet zonder schade uit. Een beschadigde auto en vijf seconden tijdstraf waren het gevolg.

Ondanks dat Verstappen in de slotfase nog dichtbij Valtteri Bottas kwam was de derde plaats volgens de Nederlander het maximaal haalbare. “We hadden niet echt een kans. De auto had schade en daardoor was een podiumplek een goed resultaat. Het begin van de race op de supersofts was niet makkelijk, maar op de softs hadden we daarna een goede snelheid.”

Verstappen kreeg al snel in de race een tijdstraf, nadat hij zich verremde en op onveilige wijze de baan weer op kwam. De Red Bull-coureur kwam door deze actie in aanraking met de Ferrari van Kimi Raikkonen. Na de race liet hij weten dat hij de straf niet terecht vond. “Ik deed het wel veilig, Kimi koos alleen de verkeerde lijn. Ik vind de straf belachelijk.”

Even later kreeg Verstappen het ook aan de stok met Vettel. De Duitser probeerde Verstappen te passeren, maar hij botste in de zijkant van de Red Bull. “Hij probeerde het gewoon op een plek waar je niet kan inhalen. Ik gaf hem zelfs nog ruimte, maar hij onderstuurde tegen me aan.”