Hamilton genoot van overwinning: ‘Beste circuit ter wereld’

Nog twee titels en dan staat Lewis Hamilton gelijk met Michael Schumacher (c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton heeft zojuist de Grand Prix van Japan op zijn naam geschreven. De Brit was het hele weekend al snel en kon relatief eenvoudig naar de overwinning rijden. Doordat zijn titelconcurrent Sebastian Vettel niet verder kwam dan de zesde plek, is zijn voorsprong op de Duitser nog groter geworden.

“Ik heb ervan genoten. Het hele weekend waren we al sterk en we hebben een geweldige één-twee behaald met het team. Dit is het beste circuit ter wereld. Ik snap ook niet waarom ze niet meer zulke circuits bouwen. Ik heb van elke seconde genoten. Het is heel gek, want ik race natuurlijk al een tijdje, maar de blijdschap die ik nu voel is net zo groot als altijd,” aldus een opgetogen Hamilton.

Gevraagd naar de steeds groter wordende kans op zijn vijfde wereldtitel, antwoordde hij: “Eerlijk gezegd bekijk ik het stap voor stap. Elke keer dat je een positief weekend hebt, weet je niet hoe de volgende zal verlopen. Maar Austin (de komende Grand Prix, red.) is meestal een goed circuit voor ons, dus ik kan niet wachten om dit beest daar los te laten,” sloot hij doelend op zijn Mercedes af.