Tevreden Verstappen had opnieuw motorproblemen

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen is erg blij met zijn derde plaats tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. De Nederlander moest alleen beide Mercedes-coureurs voor zich dulden en vertrekt zondag vanaf de tweede startrij.

“Je moet optimaal profiteren als anderen fouten maken en dat hebben we gedaan”, zegt Verstappen op Grand Prix Radio, doelend op de Ferrari’s die de verkeerde keuze maakten door op regenbanden naar buiten te gaan.

“De auto voelde een stuk beter aan dan gisteren. In Q1 hebben we rustig opgebouwd, Q2 was oké en in Q3 was het chaos. Dat kwam voor ons mooi uit.”

Motorproblemen voor Verstappen

Verstappen reed net als in Singapore met de snellere Spec C-motor. Die krachtbron beschikt over meer pk’s, maar is minder betrouwbaar dan de langzamere Spec B-motor. “Ik had nog steeds motor-issues, maar daar moet je omheen rijden. Dat is niet optimaal, maar ik ga er niet te veel over zeggen, want dan wordt het weer een groot drama.”

De Red Bull-coureur hoopt zondag op het podium te staan. “Maar dan moeten we wel een goede start en een goede strategie hebben. Alleen dan zal het mogelijk zijn om de Ferrari’s, die op dit circuit normaal gesproken sneller zijn dan wij, achter ons te houden.”

De Grand Prix van Japan gaat zondag om 7.10 uur van start en is live te volgen op onze radiozender.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!