Red Bull-teambaas Horner prijst ‘fantastische’ Verstappen

(c) Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner is na de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan vol lof over Max Verstappen. De Nederlander eindigde zaterdagmorgen (Nederlandse tijd) in de regen als derde.

“Het was opnieuw een fantastisch optreden van Max in lastige omstandigheden”, aldus Horner. “De regen kwam aan het begin van Q3 dus het was belangrijk dat hij een goede eerste ronde zou rijden. Daar slaagde hij uitstekend in. Toen de regen daarna heviger werd, kon niemand zijn ronde verbeteren. Daarmee was de derde plaats veilig.”

Balen voor Ricciardo

Horner heeft te doen met Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo, die met een motorprobleem in Q2 de strijd moest staken. “Het was een heel frustrerende kwalificatie voor hem”, vervolgde Horner. “We hopen van harte dat hij zijn tijd bij Red Bull Racing positief kan afsluiten, maar helaas wordt dat door dit soort problemen wel lastig. Wij balen daar net zo erg van als hij.”

De Grand Prix van Japan gaat zondag om 7.10 uur van start en is live te volgen op onze radiozender.

Geld verdienen met je Formule 1-kennis? Doe mee met een van de race-spellen en win tot 2.500 euro aan prijzen!