Verstappen wisselt zaterdag naar verbeterde Spec C-motor

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen kijkt met een ontevreden gevoel terug op de vrijdagtrainingen voor de Grand Prix van Japan. De Nederlander besloot de vrijdag als vierde, maar was erg ongelukkig met de balans van zijn auto.

Verstappen reed de vrijdagtraining met “een heel oude” Spec B-motor. Morgen wisselt hij terug naar de snellere Spec C-motor, waar Daniel Ricciardo vandaag al mee in actie kwam. “De mapping van die motor is nu beter dan de laatste keer dat we hem gebruikten”, zegt Verstappen in een interview met Olav Mol.

Omdat de Spec C-krachtbron al bij Verstappen in de motorpoule zit, ontvangt hij geen gridstraf. Verstappen vervolgt: “Verder is er nog een hoop werk aan de winkel. De auto was niet best. Ik reed met een andere achtervleugel dan Daniel en moest tijdens de longrun zelfs binnenkomen om mijn vleugel twee graden te verstellen. Dat is voor F1-begrippen erg veel.”

Verstappen moet vertrouwen tanken

De Red Bull-coureur was blij dat de voorspelde regenbuien vandaag achterwege bleven. “Anders was ik zeker een aantal keer gespind. Omdat de balans van mijn auto zoek was kon ik weinig uitrichten in de eerste sector, waar veel laptime te winnen valt. Het wordt belangrijk voor ons om in VT3 de balans op orde te krijgen en vertrouwen te tanken voor de rest van het weekend.”

Het volledige interview wordt vrijdagavond om 22.30 uur uitgezonden in het programma ‘Formule 1 café’ op Ziggo Sport.