Daniel Ricciardo ziet lichtpuntjes op Suzuka

(c) Red Bull Racing

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo kende een probleemloze dag op het Suzuka International Racing Course: “Het was een aardige dag met een aantal veelbelovende vooruitzichten”. Ricciardo reed in de eerste en tweede vrije training respectievelijk een derde en zesde tijd.

De teammaat van Max Verstappen weet precies waar zijn RB14 nog wat zou kunnen winnen: “Hoewel we het bij de runs met minder brandstof beter zouden kunnen doen, denk ik niet dat het er slecht uit ziet. In mijn eerste sector was ik wat langzaam vanwege verkeer tijdens mijn snelle ronde, daar zouden we dus nog wat kunnen winnen. Op het rechte stuk verliezen we nog steeds iets teveel ten opzichte van de koplopers, zelfs bij gelijke downforce. Ze hebben iets meer power richting bocht 1 dus dan verliezen we daar al het nodige.”

Ricciardo hoopt deze achterstand te compenseren met de performance in de bochten: “We kunnen daar zeker wat terugwinnen, maar ik denk dat als het morgen droog is dat je beslist een betere sector van ons zal zien. De long runs leken wat dat betreft meer consistent en daar was ik wat blijer mee”. Ricciardo reed in de eerste vrije training een 1:29,373 en zette in de tweede vrije training een 1:29,513 op de klok.

De kwalificatie zal belangrijk zijn omdat je niet makkelijk kan inhalen, meent Ricciardo. “Misschien is er morgen regen en dan kun je er weer niets van zeggen. Alhoewel, ze zeiden ook dat het vandaag zou regenen, maar dat was niet zo. Ik weet niet goed wat ik moet verwachten. Alles verliep voor mij in ieder geval naar wens. Het is echt een gaaf circuit en zeker met deze snelle wagens. Je kunt aan mijn lach wel zien dat ik het naar mijn zin heb gehad.”