Verstappen: ‘In de kwalificatie komen we snelheid te kort’

(c) Red Bull Racing

Max Verstappen denkt niet dat een podiumplek vanzelfsprekend is tijdens de Grand Prix van Japan. De Nederlander tempert daarmee de verwachtingen voor de race op het circuit van Suzuka.

Verstappen finishte de twee voorgaande edities als tweede en dat ziet de Nederlander niet weer gebeuren. “Plek vijf is reëel voor dit jaar”, laat de Nederlander aan het AD weten. “Twee jaar geleden hadden we echt de snelheid, vorig jaar werden we geholpen door een paar gridstraffen. Ik ben nu ook bang dat we in de kwalificatie snelheid tekort komen. En dat het treintje rijden wordt in de race, omdat echt aanvallen dan niet mogelijk is.”

De Red Bull-coureur kan zaterdag wel geholpen worden door de omstandigheden. Er wordt de nodige regen voorspeld. En een herhaling van de teleurstellende kwalificatie in de regen in Hongarije verwacht de Nederlander niet. “Dat lag aan twee dingen: de banden en de balans in de auto. We hadden enorm onderstuur de ene kant op en net zo veel overstuur de andere kant op. We wisten dat na de kwalificatie al, maar mochten niets meer aan de auto veranderen. Dat probleem zou opgelost moeten zijn. Of het genoeg is voor poleposition, als het zaterdag regent, dat weet ik niet zeker. Maar het zou me zeker moeten helpen.”