‘Verstappen in alles klaar om te strijden voor wereldtitel’

(c) Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Karun Chandhok is onder de indruk van de recente prestaties van Max Verstappen. De Indiër, die tegenwoordig als analist voor het Britse Channel 4 de Grands Prix bezoekt, denkt dat Verstappen rijp genoeg is om te strijden voor de wereldtitel.

“Hoe vaak hij het zelf ook zal ontkennen: Max is na Monaco een andere coureur geworden”, zegt Chandhok in de podcast van Autosport. “Voor Monaco reed hij op 105 procent van zijn kunnen. Nu neemt hij soms genoegen met 95 procent, zoals een topcoureur zou moeten doen.”

Chandhok vervolgt: “In Singapore reed hij zijn beste Grand Prix uit zijn loopbaan. Zijn kwalificatie was ongehoord goed. Maar ook tijdens de race waarbij hij zichzelf en Sebastian Vettel in de eerste ronde in leven liet, maakte indruk. In het tijdperk voor Monaco was hij daar absoluut met Vettel in contact gekomen en had hij schade gereden. Nu gaf hij die positie op, om hem later met een fraaie inhaalactie terug te pakken.”

Niet alleen zijn prestaties tijdens de race, maar ook de kwalificatiereeks van Verstappen imponeert de voormalig HRT-coureur. “Verstappen is na Monaco met een extreem goede reeks bezig. Hij heeft in de kwalificaties Daniel Ricciardo sindsdien met 10-0 verslagen, ongelooflijk. Hij is nu in alles een coureur die klaar is voor de wereldtitel.”