Van der Garde verwacht Verstappen op podium in Japan

(c) Red Bull Content Pool

Giedo van der Garde verwacht dat Max Verstappen een sterk weekend tegemoet gaat in Suzuka. De voormalig Formule 1-coureur ziet de Nederlander in Japan als kanshebber voor het podium, mits hij een goede kwalificatie afwerkt.

“Het zou zomaar een mooi weekend voor Max kunnen worden”, zegt Van der Garde in zijn preview, die voorafgaand aan iedere Grand Prix te horen is op onze radiozender.

“Afgelopen zondag heeft hij natuurlijk een wereldrace gereden, waarbij hij van achteruit door het veld sneed. Dit keer is er geen gevaar voor gridstraffen dus hij kan lekker vooraan starten. Als hij in de top vier of top vijf kan kwalificeren dan verwacht ik hem zeker op het podium. Die auto is gewoon goed. Vooral in de races zie je dat hij bijna altijd de snelste is. Het zou dus wel eens een heel mooi weekend kunnen worden.”

Verstappen kwam vorig jaar als tweede over de finish in Suzuka, vlak achter Lewis Hamilton die met de zege aan de haal ging. Sebastian Vettel viel uit met technische problemen.

Van der Garde racete zelf altijd graag op Suzuka. “Het is een heel bijzonder circuit”, vervolgt hij. “De eerste sector is heel moeilijk. Wanneer je in de eerste bocht een fout maakt, gaat de laatste bocht ook fout. Je moet opzoek gaan naar een flow.”

Wat de strijd tussen Hamilton en Vettel betreft verwacht de huidig WEC-coureur geen comeback van de Duitser. “Ik heb het idee dat Vettel mentaal is geknakt. Daarbij heeft Mercedes de laatste wedstrijden een grote stap gemaakt en is Hamilton heel erg in vorm.”

De Grand Prix van Japan gaat komende zondag om 7.10 uur Nederlandse tijd van start.