Lewis Hamilton: ‘Vervelend voor Valtteri Bottas’

(c) Mercedes AMG

Lewis Hamilton zette tijdens de Grand Prix van Rusland een goede stap naar een nieuwe wereldtitel. Door de zege op het circuit van Sotsji staat de Brit vijftig punten voor op Sebastian Vettel. De overwinning kreeg de Mercedes-coureur echter wel in de schoot geworpen.

“Dit was best een moeilijke dag. Valtteri deed het het hier hele weekend fantastisch. Hij verdiende de overwinning. Hij was echt een gentleman dat hij me er langs liet. Hij vecht natuurlijk ook niet meer voor de titel. Normaal ben je heel erg blij met zo’n één-twee, maar ik vind het vervelend voor Valtteri. Voor het team was het een geweldig weekend. We willen beide titels winnen”, laat Hamilton na de race weten.

Hamilton was niet spreken over de verdedigende actie van Vettel tijdens de race. “Hij dekte de binnenkant af en bewoog toen nog een keer, waardoor hij mij richting de muur duwde. Ik vond het dus twee keer bewegen om te verdedigen, maar de wedstrijdleiding zag het blijkbaar anders. Gelukkig raakte ik de muur niet en pakte ik hem daarna alsnog. Het was een kwestie van wie er eerder zou remmen.”