VT3 Rusland: Mercedes domineert, Verstappen P5

Mercedes F1

Lewis Hamilton heeft in de derde vrije training voor de Grand Prix van Rusland de snelste tijd gereden. Teamgenoot Valtteri Bottas legde beslag op de tweede plaats. Ferrari volgde op meer dan een halve seconde.

Het begon rustig tijdens de derde vrije training. Na een kwartier waren er pas vijf coureurs met een tijd achter hun naam. De meeste coureurs deden een installatieronde en doken weer snel de pitstraat in. Sebastian Vettel was in de openingsfase de snelste. De Duitser begon met een tijd van 1:33.859.

Valtteri Bottas was de eerste Mercedes-coureur die een tijd op de klokken zette. De Fin reed 1:33.941 en was slechts 0,082 seconde langzamer dan Vettel. In zijn tweede vliegende ronde pakte Bottas wel de snelste tijd en had op de finish slechts een marge van 0,050 seconde. Lewis Hamilton volgde even later met zijn eerste run. De Brit zette zijn Mercedes op P3. Even later klokte de leider in de strijd om het kampioenschap wel de snelste tijd en verbeterde de beste tijd van de ochtend eerst naar een 1:33.664 en daarna naar een 1:33.496.

Met nog 35 minuten was Daniel Ricciardo de eerste Red Bull-coureur met een tijd. De Australiër gaf in zijn eerste vliegende ronde ruim een seconde toe op de tijd van Bottas en opende de training op P5. De eerste run van Max Verstappen volgde niet veel later. De Nederlander brak deze wel vroegtijdig af, omdat hij tot tweemaal toe naast de baan belandde. Na een kort bezoekje aan de pits reed de Nederlander de negende tijd.

In de slotfase gingen de coureurs er nog een keer goed voor zitten. Toen alle rook was opgetrokken, was het Hamilton met de snelste tijd in een nieuw baanrecord (1:33.067), gevolgd door Bottas, Vettel en Raikkonen. De Ferrari-coureurs gaven ruim een halve seconde toe.

Red Bull kwam er in de derde vrije training niet aan te pas. Verstappen en Ricciardo moesten genoegen nemen met een vijfde en zesde tijd. Verstappen was 0,8 seconde langzamer en Ricciardo kwam 1,3 seconden te kort.

Uitslag VT3 Rusland:

(c) Formula1.com

De kwalificatie is vanmiddag om 14:00 uur live op Grand Prix Radio te beluisteren. Alle starttijden vind je hier.