Franz Tost over rentree Kvyat: ‘Daniil verdient tweede kans’

Daniil Kvyat en Franz Tost in 2017 (c) Red Bull Content Pool

Het is een stap die niet velen een maand geleden hadden zien aankomen, maar in de paddock in Sotsji gonsde het de afgelopen dagen al van de geruchten: Daniil Kvyat vervangt komend seizoen bij Toro Rosso de Fransman Pierre Gasly die teamgenoot wordt van Max Verstappen.

Toro Rosso-teambaas Franz Tost – vorig jaar nog medeverantwoordelijk voor het vervangen van Kvyat – vindt dat de Rus een tweede kans verdient: “Daniel is een buitengewoon kundig coureur met een fantastische natuurlijke snelheid. Hij heeft dat meerdere malen in zijn carrière bewezen. Hij is in het verleden tegen wat moeilijke situaties aangelopen, maar hij is als mens volwassener geworden en dat zal hem ongetwijfeld helpen op de baan. We zijn blij hem weer terug te hebben in het team.”