Renault: ‘Een beetje gênant om niet je best te doen’

(c) Renault Sport

Renault koos er in het tweede deel van kwalificatie voor de Grand Prix van Rusland voor om niet meer te rijden. Het Franse team had door alle gridstraffen voor andere teams zonder te rijden al de felbegeerde P11 en P12 in handen. Vanwege de vrije bandenkeus is dat erg belangrijk voor Renault.

Renault-teambaas Cyril Abiteboul verdedigde na afloop de beslissing om in Q2 niet te rijden. “Het is raar en een beetje gênant om bewust niet je best te doen. Het zegt wel iets over de hele situatie van penalty’s en banden. En de regel dat je op de banden moet starten waarmee je je kwalificeerde in Q2. Dit is een kleine boodschap naar de mensen die de regels opstellen”, vertelde Abiteboul aan Motorsport.com.

Renault had voor de kwalificatie zijn zinnen gezet op de elfde en twaalfde plaats. “We hebben het al vaker gehad over het mikken op de elfde en twaalfde startplaats omdat het zo’n voordeel is voor ons. Dat kan je anders nooit garanderen, maar door de gridstraffen was dat deze keer wel het geval. We hadden het voor Q1 al gepland. We hielden goed in de gaten wat de andere wagens in Q2 zouden doen. Als je echt op de vijfde plek zou kunnen starten, dan is dat natuurlijk beter dan elf, maar dat was met ons tempo niet mogelijk.”