Extra gridstraf voor Verstappen wegens negeren gele vlag

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen blijft tijdens de Grand Prix van Rusland gridstraffen verzamelen. Na de penalty voor het wisselen van de motor en versnellingsbak krijgt de Nederlander nog een gridstraf. De Red Bull-coureur moet voor het negeren van een gele vlag in Q1 nog eens drie plaatsen naar achteren. Veel last heeft hij er niet van, omdat hij sowieso al als laatste moest starten.

In de slotfase van het eerste deel van de kwalificatie minderde Verstappen geen vaart toen er een gele vlag werd gezwaaid voor de gespinde Sergey Sirotkin. Volgens de regels moet een rijder van zijn gas tijdens een gele vlag-situatie. Hij moest zich daarom na de kwalificatie verantwoorden bij de stewards. “De coureur heeft toegegeven de gele vlag gezien te hebben en heeft laten weten naar links gestuurd te hebben om de stilstaande auto te ontwijken. De telemetrie laat zien dat de coureur volgas is blijven rijden en niet heeft geremd”, is te lezen in de verklaring van de stewards.

Verstappen heeft naast een gridstraf van drie plaatsen ook twee strafpunten op zijn superlicentie krijgt bijgeschreven. Dat brengt zijn totaal over de laatste twaalf maanden op zeven stuks. Bij twaalf strafpunten in twaalf maanden volgt automatisch één race schorsing.