Christian Horner: ‘We konden met Ferrari vechten’

(c) Red Bull Racing

Red Bull-teambaas Christian Horner was na de korte kwalificatie voor zijn team erg te spreken over de snelheid van zijn bolides. Hij is zelfs van mening dat ze het Ferrari erg lastig hadden gemaakt als ze wel een volledige kwalificatie hadden gereden.

“Omdat we er voor hadden gekozen om hier onze motoren te wisselen, hebben we besloten om alleen Q1 te rijden. Het was goed te zien dat we meer snelheid hadden dan we vooraf hadden gedacht. Als we een volledige kwalificatie hadden gereden dan hadden we met Ferrari kunnen strijden”, laat Horner na de kwalificatie weten.

Horner verwacht dat Red Bull, ondanks de gridstraffen, nog veel punten kan halen. “Doordat we ons volledig hebben gericht op de afstelling voor de race en een vrije bandkeus hebben, verwacht ik dat Daniel en Max hun uiterste best gaan doen om zoveel mogelijk punten binnen te halen.”