Verstappen over Abiteboul: ‘Die man is gewoon gefrustreerd’

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen pareert de kritiek van Cyril Abiteboul, die de Nederlander vrijdagmiddag op de persconferentie in Sochi een “veeleisende gebruiker van zijn materiaal” had genoemd. Volgens Verstappen is de Renault-baas “gewoon gefrustreerd” en heeft hij niets verkeerd gedaan of gezegd.

Abiteboul verweet de Red Bull-coureur ook dat hij het hele jaar door kritiek heeft geleverd op Renault. “Ik ben juist altijd heel eerlijk geweest”, zegt Verstappen in een interview met Olav Mol dat vrijdag in het programma Formule 1 Café werd uitgezonden op Ziggo Sport.

“Wat afgelopen week betreft heb ik uitgelegd waarom we noodgedwongen terug naar de Spec B-motor moeten gaan. De turbo kan het niet aan om op grote hoogte in Mexico te rijden. Als we hem daar wel zouden gebruiken dan gaan we sowieso niet de finish halen. Dat is gewoon zo. Ik denk alleen dat hij er niet zo goed tegen kan om dat te horen. Voor hem ben ik misschien te realistisch en te rechtdoorzee. Hij is gewoon gefrustreerd.”

Omdat Verstappen zijn Spec C-motor inruilt voor de oudere Spec B-variant incasseert de Nederlander voorafgaand aan de Grand Prix van zondag in Rusland een gridstraf.

“Ik ben hier niet om net zoals zij op de zevende plaats te eindigen”

Verstappen kan weinig met de opmerking van de Fransman dat hij te veel van zijn materiaal zou vragen. “Het klopt dat ik veel van mijn materiaal vraag, maar ik ben hier om te winnen. Ik ben hier niet om net zoals zij op de zevende plaats te eindigen. Als hij zich iets meer op zijn eigen team zou richten in plaats van de hele tijd mij af te zeiken, dan waren ze nu al wereldkampioen geweest.”

Jouw reactie