Verstappen gelooft niet in complottheorieën rondom Renault

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen denkt niet dat zijn team Red Bull Racing B-materiaal geleverd krijgt van motorenpartner Renault. Sinds de aankondiging dat Red Bull in 2019 met Honda in zee zou gaan vliegen de twee kampen elkaar regelmatig in de haren, maar Verstappen gelooft niet in de complottheorieën die sindsdien in de rondte gaan.

“Wij hebben van Renault de optie gekregen om de Spec C-motor te installeren, dus je kan niet zeggen dat ze bewust materiaal voor ons achterhouden”, zegt Verstappen in het programma Paddock Pass van het officiële Formule 1-kanaal.

“Wij willen goede resultaten boeken en zij willen ook dat hun motor goed voor de dag komt. Het lijkt me dus niet dat zij minder hun best voor ons doen.”

Verstappen kondigde vrijdag aan een gridpenalty te incasseren omdat hij terugwisselt van de Spec C naar de Spec B-motor. Hoeveel plaatsen gridstraf de Nederlander gaat krijgen is nog niet bekend.

De eerste vrije training op Sotsji gaat vrijdag om 10.00 uur van start. De kwalificatie staat zaterdag om 14.00 uur op het programma, terwijl de race zondag om 13.10 uur begint.